Valóra vált álmok

Otthonok világa

Otthonok világa

Kék és réz Stockholmból

2017. november 05. - Krámli Gabi

Ígértem, hogy kitekintek itthonról, milyen otthonok is vannak a nagyvilágban. Közös barangolásunkat Svédországban, egész pontosan Stockholmban kezdjük.

Ez a bájos kis lakás Stockholm Södermalm negyedében található. Söder (ahogy a helyiek hívják) nyugodt, kedvelt negyede Stockholmnak üzletekkel,eklektikus kávézókkal, kortárs fotógalériával. Maga a lakás 66 nm-es két nagyobb helyiséggel, melyből az egyik a nálunk is elterjedt konyha-étkező-nappali, a másik a hálószoba. A nappali-konyha-étkező összenyitott helyisége itt is azt az illúziót kelti, mintha nagyobb lenne a lakás a maga valóságánál. A függöny nélküli (itt ez sok helyen szokás) ablakokon csak úgy árad be a napfény. Fontos ez, hiszen főleg télen oly rövid időre jut belőle. A nap jelenléte fontos számukra, ezt jelzi a kis erkélyre berendezett kuckó is, ahol a takaróval hűvösebb időben is kint lehet tartózkodni.

Igazán bájos otthon. A fehér, a kék és a réz egyaránt hideget sugallnak, mégsem érezni ridegnek ezt az otthont.
Az étkező múltszázad közepére datálható székei, a nappali szép formájú (különösen a lába) kék bársony kanapéja, a háló réz csillárja, a fürdőszoba réz szerelvényei, az előszoba bátor kék fala mind mind hozzájárulnak az otthonosság megteremtéséhez.

 

 Lakberendező: Katia Thoger Fotók: Anna Malmberg  Forrás: myscandinavianhome.com    Eredeti cikk itt található.

Ha tetszett a cikk, lájkolj a Facebookon és oszd meg a barátaiddal!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonokvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr8913186858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása