Valóra vált álmok

Otthonok világa

Otthonok világa

5 otthonos megoldás

2017. október 25. - Krámli Gabi

2017. lakberendezési divatjában nemcsak a zöld szín és a trópusi minta szerepel (lásd korábbi bejegyzéseim). Nézzük, mi is az 5 legnépszerűbb elem, melyet a lakberendezésben használhatunk mostanában. Természetesen nem kell mindent egyszerre alkalmazni. Válaszd ki azt, ami otthonodba, jelenlegi berendezésedhez a legjobban illik, s amit leginkább szeretnél megvalósítani. Már egyetlen változtatás, egyetlen új elem megjelenése is örömmel fog eltölteni.

 

1. Legyen valami bársonyos

A bársonyról volt már egy rövid bejegyzés, de fontosnak tartom most is kiemelni. Melegsége, puhasága, finomsága igazán kedveltté tette a lakberendezésben.  Textúrája hívogatóan hangulatos, szívesen érinted, egy takaróba bújva jó eldőlni pár nyugis percre valami bársonyos felületre. Lehet ez egy párna, sőt lehet a takaró maga bársonyból, s máris megteremtetted magadnak a jó hangulatot.

A bársony kiválóan alkalmazható az otthonokban, vizuális mélységet ad a térnek. Sokoldalú alkalmazhatósága révén minden lakberendezési stílusba jól beilleszthető. A klasszikustól a mai modern stílusig ez az időtlen anyag komfortosságot hoz az otthonokba. Nagyon széles körben használható, párosítható más anyagokkal érdekessé és egyedivé téve a helyet. Gyönyörű, változatos színeivel akár drámai, akár visszafogott hatás is elérhető, de mindenképpen szemet gyönyörködtető.

 

2. Legyen valami fonott

A fonott, természetes tárgyak sokaságával találkozunk és használtuk már ezeket sokszor. Az biztos, hogy ezek bármely otthonba könnyen beilleszthetők. Egy igazán modern, minimalista konyhában is jól mutat egy-két jól kiválasztott nagy fonott lámpa, biztosan magára vonja a tekintetet és érdekessé teszi a berendezést. Jól bevethetők és szinte minden helyiségben igazán hasznosak lesznek a  fonott kosarak, melyek tárolásra, önmagukban díszként, virágok alá egyaránt szépek és jó fókuszpontot adhatnak.Egy fonott tányérokkal díszített fal meghökkentő hatású lehet, egy előszobában például jól alkalmazható.

Persze fontos, hogy más berendezési tárgyakkal, a szőnyegekkel, más textíliákkal összhangban legyenek ezek a fonott tárgyak. Apropó szőnyeg.... egy jó fonott szőnyeg is jó megoldás lehet. Ne feledkezzünk meg a fonott bútorokról sem, melyek nemcsak a teraszon, kertben mutatnak jól. Egy-egy mutatós fotel, szék igazán ütős darab lehet a nappaliban vagy a hálóban is.

 

3. Legyen valami műszőrme

Az őszi-téli dekorálási divat nemcsak az őszi levelek, termések és jól mutató dísztökök jó elhelyezéséről szól (lásd korábbi bejegyzésem), hanem arról is, hogy mitől érzed magad komfortosan, kényelmesen. Mitől érzed magad otthonosan. A jól megválasztott textúráknak fontos szerepe van ebben az "otthonosság érzésben". Ebben kiváló példát adnak és már évek óta divatosak a műszőrme kellékek. Meleg, kellemes tapintásuk a hideg idő beköszöntével még inkább segít komfortossá tenni a lakást, legyen abból akár egy takaró, egy párna a kanapén vagy egy ülőke teteje behúzva, egészen biztosan szeretni fogod. A műszőrme olyan népszerű manapság, hogy számtalan helyen kaphatsz kiváló minőségű anyagot a saját készítéshez vagy kész darabokat. És ez mind állatbarát!

 

4. Legyen valami terrakotta

A terrakotta nem ismeretlen a lakberendezésben, hiszen 10-15 éve a toszkán lakberendezési stílus hódításakor sok otthon burkolata készült terrakottával. Ez az időtlen, örök, természetes anyag most ismét népszerű lett. Akinek ilyen a konyha vagy fürdő burkolata, most ne cserélje le. Persze ne verje fel a modern burkolatot, akinek nincs ilyen. :) Megoldható a terrakotta jelenléte néhány virágcseréppel vagy terrakotta tárggyal is. Vagy egyszerűen használj terrakotta színt valahol. Akár egy falon, akár valami bútoron.

5. Legyen valami parafa

A parafa nem először bukkan fel a lakberendezési anyagok között. Sok évvel ezelőtt volt már népszerű burkoló anyag, s jó tulajdonságai miatt újra divatba jött. Padlóburkolatként sokan ismerik. Ami új, és talán meghökkentő lehet, az a parafa fal. Ha nem szeretnél egy egész falat ebből a meleg, jó érintésű anyagból, akkor használj kisebb táblákat, akár magad készítve. Arra ügyelj, hogy ne az irodai faladon lévő, különböző chartokat bemutató táblára emlékeztessen. Tedd valami dizájnos képkeretbe, vagy vágd formára. Bármelyik megoldás előbb-utóbb arra ösztönöz, hogy egy csomó képet, üzenetet, emlékeztetőt elhelyezz el ezeken, s így már egészen biztosan nagyon egyedi lesz a megoldásod.

Ha tetszett a cikk, de feledd el tudatni velem és megosztani barátaiddal is! Ha bármilyen lakberendezési kérdésben segíteni tudok, akkor se hezitálj, jelezd! :)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonokvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr5013084252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása