Valóra vált álmok

Otthonok világa

Otthonok világa

Az év színei

2017. január 20. - Krámli Gabi


img_0648.JPG  

Mi az, hogy év színe? A PANTONE cég minden év decemberében kiválasztja a következő év trendjeihez illeszkedő színeket, s közülük is kijelöli a legmeghatározóbbat, mely az év színeként vonul be a PANTONE, a design és a divat történetébe. Ezek a színek aztán az élet minden területére, szegletébe belopják magukat. Biztosak lehetünk benne, hogy a tavasz már erről szól. Többek között az új színek megjelenése a kirakatokban, polcokon, pultokon készteti a nézelődőt a megújulásra, a vásárlásra, hiszen a tavalyi ruhatár már ciki, semmi most divatos szín nincs benne. Szóval ez is marketing eszköz. Természetesen a lakberendezés sem marad ki, a bútorok, a textilek, a falak színén visszaköszön az év színe. S hogy mi 2017-ben a tuti szín? A Lombzöld, azaz a Greenery. Engem a tavaszra emlékeztet, amikor sarjad a vetés, a fák és bokrok kikacsingató friss rügyeire, az üde zöld pázsitra, melyet csak tavasszal láthatunk. Ennek a színnek számomra "illata" van, felidézve a tavaszt. Eddig is az egyik kedvenc színem volt.

 

A zöld számtalan módon és mennyiségben jelenhet meg otthonukban, a lakberendezésben. Ki-ki bátorsága és vérmérséklete szerint használhatja több vagy kevesebb felületen: falakon, függönyökön, vagy csak kisebb kiegészítőkön. Ami mindenképpen fontos, az az összehangoltság a szoba, a lakás többi berendezésével, színvilágával. Természetesen ebben is fontos a mérték. Mint ahogy az is, hogy ne csak a divat miatt válaszd, hanem mert tetszik és szeretni fogod. Otthonodban várhatóan több évig...

 

Az év színe kiválasztásakor a Greenery mellett számos más színt is megjelöltek, mint a következő év kedvenceit, hiszen a divat és a lakberendezés sem állhat egy színből. No és nem mindenki szereti a zöldet (én bármennyire is imádom), de bátran válogathat a többiből, hiszen azok is divatosak és szépek. 

Hogy mennyire sokszínű a világ, mi sem bizonyítja jobban, minthogy év színe sem egy van. No meg nem is egy cég van, amelyik kiválasztja a maga és követői, vásárlói számára. Itt van például a Dulux festékek gyártója, mely szintén kiválasztotta 2017 színét. Nézzük csak, milyen fal színt ajánl ez évre....

 Ha tetszett a bejegyzésem, ne felejtsd el a Like gombot megnyomni. Kövess az oldalamon és a Facebookon, hogy a következő erdekes posztokról is azonnal értesülj. :)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonokvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr5312136591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása