Valóra vált álmok

Otthonok világa

Otthonok világa

Okos bútor Barcelonából

2017. november 14. - Krámli Gabi

25m2-loft-barcelona-naimi-architecture-interiors-residential_dezeen_hero-2.jpgEgy bútor, ami ágy, gardrób egyben és még mosógépet is rejt, valóban helytakarékosnak mondható. Ilyet tervezett a Naimi Architecture ebbe a mini barcelonai lakásba. A barcelonai és tel-avivi székhelyű lakberendező stúdió egy 25 nm-es lakásból varázsolt kényelmes otthont egy egyedülálló bérlőnek. A megoldást falba süllyesztett tárolók és egy "okos bútor" jelentette.

A berendezés legkomplexebb megoldása az ágy. Miközben ez az egyetlen bútordarab franciaággyal a tetején rengeteg tárolót rejt, ülőalkalmatosságot biztosít, még a térhatároló szerepét is betölti a lakás zónái között. Tárolóhelyei egy mély gardróbot, egy mosógépet rejtenek, 11 fiókja és integrált töltővel ellátott éjjeli szekrénye is van. A bútordarab minden oldalán más-más funkció található: kis polc italoknak vagy extra pad az étkezőasztalhoz szükség esetére, vagy az ágyhoz vezető lépcsőkbe rejtett fiókok, melyek szintén használhatók ülőalkalmatosságnak is a beszélgetős nappali zóna részeként. Ezek a funkciók mintha megnövelnék az apartmant, amikor arra szükség van.

A minigarzon Barcelona központjában egy régi épületben található. A felújítás a téglafalak és a hagyományos katalán mennyezet visszaállítására is kiterjedt. Manapság sok barcelonai lakásban helyreállítják a mennyezetet, melyek egy része tükrökkel, más része színes csempékkel díszített. Ebben a garzonlakásban a hagyományos formát őrző mennyezet fehérre festése segített a térérzet növelésében és a világosság fokozásában. A mennyezet magassága tette lehetővé a megemelt és így több funkciót biztosító ágy elhelyezését. Szintén megoldást jelentett a falmélyedések kihasználása a konyhánál, az íróasztal kialakításához és egy tároló polcrendszerhez is. Összesen 5 kis "zug"  került ily módon hasznosításra a tartóoszlopok között.

A konyha két oldalon került kialakításra, egyik oldalon a vizesblokk falánál a mosogató és a tűzhely, másik oldalon egy zugba beépítve a tárolók. A lakás egyszerű bútorai szintén segítik a kis hely maximális kihasználását. Mindössze egy kisméretű bőr kanapé, egy kétszemélyes étkezőasztal és egy nyitott fogas kapott helyet az "okos ágy" és a beépített darabok mellett.

Az egyéb részletek, mint a 19. századi fa spaletták, a most divatos hexagonál padlócsempék, a függőlámpák és  növények mind az otthonosság megteremtését segítik.

Tervező: Yuda Naimi  Forrás: Dezeen.com  Eredeti cikk. itt

Ha tetszett, jelezd felém és barátaidnak is. :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonokvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr1113275141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása