Valóra vált álmok

Otthonok világa

Otthonok világa

Térnövelő tükrök

2017. január 20. - Krámli Gabi

img_0659.JPG

 Minden lakásban találkozunk valahol tükörrel: a fürdőszobában, előszobában, gardróbban, hiszen a reggeli rohanás közben nem árt egy pillantást vetni magunkra, hogyan lépünk az emberek közé. :) Nyilván ez a tükrök alapvető funkciója, mutassa meg, mi van előtte. Emellett azonban sok másra is alkalmas és használta is az ember, mióta létezik. Gondoljunk csak a tükör és napfény játékára, mellyel mi is játszottunk gyerekként az ablakban, vagy a tükrös trükkel végzett tűzcsiholásra. 

A tükröt mindig is kivételes, különleges tárgynak tartották. Azt mondják, a tükör megmutatja a lelkünk képét. Azt is mondják, hogy ha eltörsz egy tükröt, hét szerencsétlen év vár rád. A buddhisták azt vallják, hogy a ház bejáratához állított tükrök elűzik a gonosz szellemeket. De azt is tartják a tükrökről, hogy ha kettőt egymással szemben állítunk, balszerencsét hoznak. Mindezek szerencsére csak babonák! A Feng Shui azt tanítja, a tükör nem más, mint az energia mutatója. Hívei szerint a tükör az a segédeszköz, amellyel erős pozitív energiával teli teret kelthetünk. Annak függvényében pedig, hogy hogyan helyezed el ezeket a tárgyakat a lakásodban, hatást gyakorolhatsz az életed bizonyos vetületeire.

Lehet azon vitatkozni, hogy hol legyen és hol ne legyen tükör a lakásban, hogy mekkora legyen, milyen legyen az alakja, egy dolgon azonban nem érdemes vitát nyitni: tükörre szükség van. A parasztházakban csupán egy tükör volt a tisztaszobában. A keleti szobában lévő tükör tiszta energiákat szórt szét az egész házban. A tükröt döntve helyezték el, hogy ne zavarja az itt élők világát. Ma már ennél szerteágazóbb a tükrök lakberendezésben való használata, melyre ragyogó példákat láthatsz az alábbi összeállításban:

A tükrök egyik nagyon jól kihasználható hatása a lakberendezés során a tér növelése. Sok esetben nem tudjuk a falakat eltolni, mozgatni, megnövelni a helyiséget, pedig a jó közérzet érdekében szükségünk lenne rá. Az egyik ilyen helyiség, amit sokszor szűknek érzünk a legtöbb lakásban az az előszoba. Nézzük, mit is jelenthet egy jól kiválasztott és jól elhelyezett tükör ezekben a helyiségekben: 

A hazai lakásokban a legritkábban talán a konyhában találkozunk tükörrel. Pedig ott is hasznos lehet a tér növelésére, vagy a fények megsokszorozására. Ha nem ablaknál van a mosogató, de szeretnénk több természetes fényt, jöhet egy tükör. Az étkező méretét is megnövelhetjük egy jól méretezett szép darabbal. Nézzük csak: 

 

Ha tetszett a cikk, térj vissza később is. Érdemes feliratkoznod is, hogy ne maradj le a következő érdekességekről. Ne felejts el Like-ot nyomni a Facebookhoz sem! Köszi!:)

Forrás: Femina, RummanReCords Design, Home Decor, Filantropikum.com

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonokvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr9412137231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása